skip to Main Content
info@gyoztesek.hu

STERIL SZOBÁBÓL VILÁGKÖRÜLI ÚTRA

  • Hirek

Van egy kezdeményezés, amely hosszabb távon kórházi kezelésre szoruló gyerekeket utaztat a világ körül. Azonban ehhez nem kell elhagyniuk a kórházat sem, ugyanis a világ megy hozzájuk…

A „Világ körül” jótékonysági program, melynek során különböző kórházak gyakran steril szobákban, a világtól szinte elzárva gyógyuló gyermekeit hívják meg egy-egy virtuális kirándulásra, már több mint 200 előadáson van túl. A Győztesek Egyesületének hála az úticél, immár 5. alkalommal Magyarország volt.

Erről kérdezték az RTL Klub Reggeli című műsorában az egyesület vezetőjét, Döbrei Istvánt.

– Egyesületünk, a Győztesek Egyesülete elsősorban azért jött létre, hogy a moszkvai Győztesek Versenyét meghonosítsa Magyarországon. Ez egy nemzetközi sportverseny, daganatos betegségen átesett gyermekek számára, melyen tavaly már 550 gyermek vehetett részt, köztük a magyar csapat is, sikerrel.

Sok más programot is tervezünk a jövőben. Többek közt lesz közös “Világ körül” előadásunk is itthon, amellyel a magyar kórházakban kezelés alatt álló gyerekeknek szeretnénk érdekesebbé, színesebbé varázsolni bent töltött idejét – hangsúlyozta Döbrei István.

Back To Top