+36 30 190 2402 info@gyoztesek.hu

Győztesek Egyesülete egy olyan integrált sporteseményt hivatott Magyarországon aktívan támogatni, amely során daganatos betegségüket legyőzött gyermekek együtt sportolnak egészséges és mozgásukban korlátozott társaikkal.

Ezen a sporteseményen azok a 6-16 év közötti gyermekek vehetnek részt, akik legyőzték daganatos betegségüket, az onkológiai kezeléseket sikeresen befejezték, illetve mozgásukban korlátozottak vagy teljesen egészségesek.

Egy ilyen esemény jelentősen több egy egyszerű sportversenynél –azok a gyermekek, akik már győzedelmeskedtek legfontosabb küzdelmükben és legyőzték betegségüket, sokkal könnyebben tudnak a sport által visszaintegrálódni a társadalomba azáltal, hogy egészséges, gyógyult és mozgáskorlátozott gyermekek egy csapatban játszanak, ahol már nem az egyén, hanem a csapat számít. A különböző sportversenyek, játékos vetélkedők során megmutatkozott, hogy a sport képes visszaadni mindazt a gyerekeknek, amit a gyógyulás hosszú évei elfeledtettek velük – a teljesség érzését és az élet erejét; a versenyzés szelleme és szenvedélye pedig életerővel, bátorsággal és a csoporthoz való tartozás érzésével tölti el őket.

Egyesületünk egyik fő céljául tűzte ki az ehhez hasonló sport- és kulturális események megrendezését, ezáltal is segítve a résztvevő győztes gyerekeket a folyamatos gyógyulásban, összefogva egy nagy csapatként.