info@gyoztesek.hu

Győztesek Egyesülete egy olyan nemzetközi sporteseményt hivatott Magyarországon meghonosítani és aktívan támogatni, amely külföldön már több ezer gyermeknek segített daganatos betegségük legyőzése után a sportnak köszönhetően újra bátran és önfeledten mosolyogni.

Ezen a sporteseményen azok a 7-16 év közötti gyermekek vehetnek részt, akik legyőzték daganatos betegségüket, az onkológiai kezeléseket sikeresen befejezték.

Egy ilyen esemény jelentősen több egy egyszerű sportversenynél – ez egy valódi ünnep azok számára, akik már győzedelmeskedtek legfontosabb küzdelmükben és legyőzték betegségüket. A különböző sportversenyek, játékos vetélkedők során megmutatkozott, hogy a sport képes visszaadni mindazt a gyerekeknek, amit a gyógyulás hosszú évei elfeledtettek velük – a teljesség érzését és az élet gyermekien színes erejét; a versenyzés szelleme és szenvedélye pedig életerővel, bátorsággal tölti fel őket.

A különböző kultúrákban és nyelvterületeken élő ifjú atléták megoszthatják tapasztalataikat küzdelmükről és halálos betegségük felett aratott győzelmükről. E fiatalok hihetetlen lelki és testi akaraterőről tettek tanúbizonyságot, amikor hosszú, kemény harcban legyőzték rákos betegségüket. Az életben és a sportban naponta aratott győzelmeikkel megmutatták, hogy a rák nem egy halálos betegség, hanem egy kihívás, amelyben győzni is lehet; aki felveszi a küzdelmet a betegséggel szemben, az megteszi az első lépést a győzelem útján.

Egyesületünk egyik fő céljául tűzte ki az ilyen és ehhez hasonló sportesemények megrendezését, ezáltal is segítve a résztvevő győztes gyerekeket a folyamatos gyógyulásban, összefogva egy nagy csapatként.